contact
MyEtwie
In de kijker

De Taal van Metaal

Gepubliceerd op 26/08/2016
taalvanmetaal

'De Taal van Metaal' is een nieuwe tentoonstelling over het smeedambacht die loopt vanaf zaterdag 27 augustus in het Brusselse Museum voor Arbeid en Industrie La Fonderie in Molenbeek. Het museum werkt al tien jaar nauw samen met IJzer en Vuur!, de vzw van smid en initiator Michel Mouton. Die samenwerking wordt gevierd met een tijdelijke expo over de workshops die IJzer en Vuur! vzw organiseert op de museumsite.

De expo laat met beelden en objecten de dynamiek zien die het afgelopen decennium tot ontwikkeling is gekomen rond het smeedambacht. "We werken met de basiselementen ijzer en vuur", zegt Michel Mouton. "Deze elementen spreken sterk tot de verbeelding van mensen die deelnemen, en dat zie je ook in de beelden die getoond worden. We tonen bovendien een selectie van stukken die tijdens workshops en stages gemaakt worden."

Over de afgelopen jaren heeft Mouton al honderden mensen in contact gebracht met het ambacht. "De mensen warm maken voor het ambacht, daar doe ik het voor", zegt Mouton. "Het is ook heel fijn om te zien dat mensen ook echt gepassioneerd geraken door het vak en bijkomende opleidigen beginnen te volgen nadat ze een stage hebben gedaan bij mij."

De tentoonstelling loopt van 27 augustus tot 4 december in La Fonderie, Ransfortstraat 27, 1080 Brussel.

Verwante gemeentes

Google Maps laden ...