contact
MyEtwie
In de kijker

Digitaal ETWIE-platform schiet op

Gepubliceerd op 26/09/2013

Sinds begin september is Robin Debo, student geschiedenis aan de Universiteit Gent, aan de slag als jobstudent bij ETWIE. Tot eind dit jaar ondersteunt hij ETWIE met de ontwikkeling van een nieuw digitaal platform voor technisch, wetenschappelijk en industrieel erfgoed, dat zal voorgesteld worden op de ETWIE-ontmoetingsdag op zaterdag 7 december.

Een cruciaal onderdeel van het toekomstige ETWIE-platform is de expertisedatabank. In Vlaanderen zijn heel veel mensen, verenigingen, diensten en musea die specifieke kennis, ervaring, vaardigheden en collecties met betrekking tot technisch, wetenschappelijk en industrieel erfgoed bezitten. Deze expertise kan echter nog niet vlot worden aangeboord, omdat er geen echt overzicht is. Door alles in kaart te brengen, online beschikbaar te stellen en gemakkelijk doorzoekbaar te maken via een databank, wil ETWIE deze expertise beter toegankelijk maken. De technische aspecten van de databank staan nu vrijwel helemaal op punt en de invoer van gegevens is gestart.

Om zo veel mogelijk informatie te verzamelen, plant ETWIE de komende maanden nog verschillende initiatieven. Zo zal binnenkort een document verspreid worden naar de verschillende Vlaamse gemeenten om extra gegevens in te zamelen over het technisch, wetenschappelijk en industrieel erfgoed. We hebben echter ook jouw hulp nodig! Dit proces zou vlotter verlopen als door alle betrokkenen ook spontaan informatie werd toegespeeld naar ETWIE. Iedereen in de sector van het technisch, wetenschappelijk en industrieel erfgoed heeft er belang bij dat deze databank zo goed mogelijk gevuld wordt, want de bruikbaarheid ervan vergroot alleen maar naarmate deze meer informatie bevat. Alle gegevens zijn van harte welkom!

Oproep We zijn dus op zoek naar elke persoon of organisatie die iets weet (kennis), kan (praktische expertise) of heeft (collectie), wat relevant is voor het technisch, wetenschappelijk en industrieel erfgoed. Ken je zo'n persoon, organisatie of een relevant project, kun je een publicatie aanraden, of heb je een mededeling, laat het ons dan graag weten via robin@etwie.be of 015/27.23.34.

ETWIE dankt je bij voorbaat voor je medewerking!