contact
MyEtwie
In de kijker

Een blik achter de schermen van Atelier Mestdagh

Gepubliceerd op 03/11/2020
Categorie
ateliermestdagh_3_graded

Op zondag 15 november 2021 zou het normaalgezien Dag van de Ambachten zijn. Een dag waarop heel wat ateliers en werkplaatsen van ambachtslieden de deuren open zetten. Maar het mag niet zijn...

Op woensdag 4 november 2020 heb je echter wel een andere unieke kans om eens achter de schermen te gluren van een atelier, namelijk dat van Atelier Mestdagh! Dit familiebedrijf staat al sinds 1947 garant voor traditie en innovatie in glasraamkunst. Kamal Kharmach ging er een aflevering opnemen voor Eén-programma Andermans Zaken.

Het verhaal van Atelier Mestdagh is meteen ook het verhaal van de familie achter het bedrijf. Van Albert Mestdagh die het bedrijf oprichtte in 1947 en zijn vrouw Yvonne. Over zoon Luc en zijn vrouw Ingrid. En over hun oudste dochter Katrien Mestdagh, die in 2004 haar intrede deed in het bedrijf. De familie (met een hele groep trouwe en ervaren medewerkers) is gebeten door de glasraamkunst en doet er alles aan om de traditionele technieken van pater familias Albert springlevend te houden.

Kijk je mee?

p.s. Tijdens de prijsuitreiking van de Onroerenderfgoedprijs 2020 beloonde de jury Atelier Mestdagh met een eervolle vermelding voor de glas-in-loodramen in de Sint-Niklaaskerk van Westkapelle.

p.p.s. Atelier Mestdagh zet zich ook in om hun kunde en kennis door te geven aan volgende generaties en dat doen ze onder andere via het meester-leerlingtraject voor het doorgeven van vakmanschap.

Verwante gemeentes

Google Maps laden ...