contact
MyEtwie
In de kijker

Een nieuw hoofstuk voor ETWIE

Gepubliceerd op 30/01/2024
Categorie
BeleidsplanETWIE_Cover_fotoETWIE

De werking van ETWIE vindt zijn oorsprong in de oprichting van de vzw ETWIE in 2011. Binnen het cultureelerfgoeddecreet van 2009 volgt de erkenning in 2012 als Landelijk Expertisecentrum voor Technisch, Wetenschappelijk en Industrieel Erfgoed. Vanaf 2018 wordt de werking van de vzw ETWIE ingekanteld in de werking van het Industriemuseum. In de schoot van het museum professionaliseert ETWIE zijn werking verder. Vanaf januari 2024 start er voor ons een nieuwe beleidsperiode. Hoe vullen we deze in en waar leggen we de focus op?

Wat doet ETWIE tussen 2024 en 2028?

ETWIE draagt zorg voor de materiële en immateriële sporen van ons industrieel verleden en biedt ondersteuning aan iedereen met een hart voor dat erfgoed. Dat deden we al in 2011 en dat doen we nog steeds.

Vanuit ETWIE realiseren we dagelijks een performante dienstverlening. Die is niet alleen herkenbaar, maar staat ook dicht bij de erfgoedgemeenschap. Als kennisknooppunt vergroten we de kennis over en de zichtbaarheid van het erfgoed, en dit zowel lokaal, landelijk als internationaal. ETWIE gaat geen moeilijke thema’s uit de weg en maakt zo van de maatschappelijke relevantie van het erfgoed een belangrijk speerpunt.

Als aanjager én bruggenbouwer zet ETWIE in op een (h)echt erfgoednetwerk dat volop inzet op een respectvolle samenwerking tussen verschillende spelers, zowel binnen als buiten het erfgoedveld. Door het technisch, wetenschappelijk en industrieel erfgoed in een (inter)nationaal netwerk te verankeren, versterken we de zorg voor en de omgang met dat erfgoed en zetten we het internationaal op de kaart.

ETWIE_Schema
BeleidsplanETWIE_Cover_fotoETWIE

Wil je meer te weten komen over onze werking de komende jaren? Benieuwd hoe we concreet aan de slag gaan als aanspreekpunt, aanjager en dienstverlener?

Lees er dan alles over in ons beleidsplan!

Verwante gemeentes

Google Maps laden ...