contact
MyEtwie
In de kijker

Eerste inkijk in nieuw belevingscentrum voor diamant, juwelen en edelsmeedkunst

Gepubliceerd op 24/01/2017
10_gertvoorjans_fil_lores

In Antwerpen werd het concept voorgesteld van 'DIVA. Antwerp Home of Diamonds', het nieuwe museum en belevingscentrum voor diamant, juwelen en edelsmeedkunst dat eind dit jaar de deuren opent aan de Suikerrui. DIVA moet een beleving worden die de reis van diamant 'from mine to finger' toont en die de unieke 550-jarige band van Antwerpen met diamant in de kijker zet.

Dat zal gebeuren op een wijze die maximaal gebruik maakt van multimedia-toepassingen en interactiviteit. DIVA wil haar gasten onderdompelen in een "betoverend universum". Fictieve hoorspelen, geschreven door regisseur Frank Van Laecke, voeren de bezoeker mee doorheen zes thema’s; van Diva’s wonderkamer over vakmanschap, handel, consumptie en een heuse kluis tot een juwelenboudoir waar DIVA haar meest kostbare schatten toont. Interieurarchitect Gert Voorjans opteerde voor inkleding in een huiselijke sfeer: "Door af te stappen van kille vitrines en het integreren van banken en canapés, creëren we met DIVA een setting waar mensen later met plezier nog eens terugkeren."

“DIVA verpersoonlijkt het Antwerps diamantverhaal," zegt gedeputeerde Luk Lemmens, voorzitter van DIVA. "Het belevingscentrum dompelt je onder in haar luxe en in het vakmanschap van onze slijpers en ontwerpers door de eeuwen heen." Het project krijgt de financiële steun van verschillende partners. Zo investeren Toerisme Vlaanderen en de stad Antwerpen respectievelijk 3,4 miljoen euro en 3 miljoen euro.

Verwante gemeentes

Google Maps laden ...