contact
MyEtwie
In de kijker

Eerste publicatie beschikbaar in nieuwe TWIE-bib: 'Het Internet van de 19de eeuw'

Gepubliceerd op 17/01/2013
telegrafie2

Om de kennisdeling in de sector van het technisch, wetenschappelijk en industrieel erfgoed te stimuleren, bouwt ETWIE een open online-bibliotheek uit op zijn website. In deze ‘TWIE-bib’worden relevante publicaties, artikels, rapporten en documenten in digitale vorm verzameld en ontsloten voor het geïnteresseerde publiek. Vandaag wordt de TWIE-bib gelanceerd met een eerste publicatie:

Het Internet van de 19de eeuw. Over de opkomst van de allereerste vorm van de elektrische telecommunicatie in België en Europa: de telegrafie
In het boek van Fons Vanden Berghen (2012) kan je naar believen grasduinen in afbeeldingen van diverse telegrafen: van de vroegste modellen, de meest typische Belgische telegraaf tot Europese morsetoestellen, van speciale telegrafen tot zelfs speelgoedtelegrafen. Het boek geeft tevens een korte, historische schets met betrekking tot de ontwikkeling van de telegraaf. Het belicht verder de maatschappelijke context en de opkomst en ontwikkeling van de elektrische telegrafie in België en het buitenland. Dit alles aan de hand van zeer veel beeldmateriaal, merendeels bestaande uit afbeeldingen van telegrafen of onderdelen ervan, alle afkomstig uit de collectie van de auteur. Deze ziet met dit boek een droom in vervulling gaan, namelijk het nalaten van een getuigenis van een hoogstpersoonlijke en boeiende collectie telegrafen. (Bron: TIC)

Heb je zelf interessante werken die je wenst te delen met het geïnteresseerde publiek? Neem dan even contact op via info@etwie.be of op 015/27.23.34! De inhoud van de werken dient betrekking te hebben op het technisch, industrieel en wetenschappelijk erfgoed in Vlaanderen en Brussel. De TWIE-bib zal opgenomen worden in het digitale platform van ETWIE, dat eind 2013 wordt gelanceerd.