contact
MyEtwie
In de kijker

Eeuwen ondernemen: uniek boek over historische bedrijven verschijnt in september

Gepubliceerd op 19/07/2017
degreef2

ETWIE legt momenteel de laatste hand aan een unieke publicatie over historische bedrijven en hun erfgoed. Het boek 'Eeuwen ondernemen' zal eind september verschijnen. In het boek wordt de geschiedenis en het erfgoed van honderd bedrijven uit Vlaanderen en Brussel in de kijker gezet.

Vlaanderen behoort tot de meest ondernemende regio’s ter wereld. Elk jaar zien er honderden ondernemingen het levenslicht. Daarnaast tellen Vlaanderen en Brussel talrijke ondernemingen met een indrukwekkende, vaak meer dan honderdjarige geschiedenis. Sommige ervan bezitten een goed bijgehouden bedrijfsarchief of waardevol industrieel erfgoed, van andere bleef nauwelijks iets bewaard.

Anders dan bijvoorbeeld in Nederland bestond voor Vlaanderen nog geen overzicht van historische bedrijven. ETWIE ging de voorbije maanden op zoek en identficeerde zo meer dan 600 bedrijven die al meer dan een eeuw bestaan. Het boek 'Eeuwen ondernemen' is het resultaat van deze zoektocht. Honderd bedrijven stellen hun eigen geschiedenis en hun bedrijfserfgoed voor in woord en beeld: verrassende verhalen en anekdotes gecombineerd met schitterend beeldmateriaal uit de oude doos.

Samen met verschillende partners zet ETWIE dit jaar sterk in op de uitbouw van de werking rond bedrijfserfgoed. Met een fraai uitgegeven boek willen we de bedrijfswereld bewustmaken van de waarde van dit erfgoed en het grote publiek warm maken voor dit thema. Naast deze publicatie werkt ETWIE ook aan een nieuwe portaalwebsite rond bedrijfserfgoed. Die website zal informatie en interessante praktijkvoorbeelden rond behoud, beheer en ontsluiting van bedrijfserfgoed bevatten.

Het boek 'Eeuwen ondernemen. 100 honderdjarige bedrijven vertellen hun verhaal' verschijnt bij Uitgeverij Snoeck. Het boek zal 240 pagina's tellen, met meer dan 300 illustraties (hardcover). ISBN: 9789461614124.