contact
MyEtwie
In de kijker

Eperon d'Or in Izegem opent op 3 juni

Gepubliceerd op 10/05/2017
eperondor_opening

Vanaf zaterdag 3 juni is iedereen welkom op de nieuwe erfgoedsite Eperon d’Or in Izegem. Het museum schetst het verhaal van de schoen- en borstelnijverheden die de stad op de kaart hebben gezet.

Tijdens de korte vooropening in 2016 konden bezoekers al kennis maken met het art-deco-voorgebouw van de voormalige schoenfabriek. In dat voorgebouw worden een aantal pareltjes uit de Izegemse schoen- en borstelnijverheden geëtaleerd. De derde verdieping bevat een streekbezoekerscentrum.

In de achterliggende fabriekshal wordt gefocust op de arbeid en alles wat daarmee gepaard ging. Het ambacht komt ruim aan bod, en je ziet er de machines en de grondstoffen. Ook maak je kennis met de vrijetijdsbesteding van de arbeiders en de sociale strijd. Het museum gaat uiteraard ook niet voorbij aan de impact die de nijverheden gehad hebben op de groei en bloei van Izegem.

Tijdens het openingsweekend op 3-4 juni staan heel wat activiteiten op het programma. Zo zijn er gratis rondleidingen en demonstraties op de borstel- en schoenmachines. Een fototentoonstelling illustreert het lederverwerkingsproces en Syntrawest toont eindwerken rond schoen- en handtasdesign.

Meer info: musea.izegem.be

Verwante gemeentes

Google Maps laden ...