contact
MyEtwie
In de kijker

Erfgoedcel Brussel zoekt projecten immaterieel erfgoed

Gepubliceerd op 07/11/2023
Categorie
projectoproep brussel

Projectoproep!

Met de nieuwe oproep wil Erfgoedcel Brussel (Vlaamse Gemeenschapscommissie) nieuwe initiatieven ondersteunen die het immaterieel erfgoed in Brussel documenteren.

Je kent het al, immaterieel erfgoed zijn gewoontes, kennis, vaardigheden en praktijken van vandaag, die mensen hebben meegekregen en willen doorgeven voor de toekomst. Je vindt het in feesten en rituelen, in dans en muziek of in sport en spel, in eetculturen, in circus of carnaval. Het kan gaan om oude landbouwtechnieken of over de vaardigheden van vakmensen.

Documenteren kan veel zijn, het komt neer op het beschrijven en vastleggen van immaterieel erfgoed in de huidige toestand, waar mogelijk gekoppeld aan het verzamelen van documentatie ermee verband houdend. Vaak gaat het om audiovisueel documenteren, door middel van beeld en geluid.

Denk je binnen jouw vakmanschap, organisatie of groep aan immaterieel erfgoed om te documenteren? Dan kan Erfgoedcel Brussel je hierin ondersteunen!

De Erfgoedcel Brussel organiseert, met de medewerking van Werkplaats immaterieel erfgoed, een 𝗶𝗻𝗳𝗼𝘀𝗲𝘀𝘀𝗶𝗲 𝗼𝗽 𝗱𝗶𝗻𝘀𝗱𝗮𝗴 𝟱 𝗱𝗲𝗰𝗲𝗺𝗯𝗲𝗿 𝟮𝟬𝟮𝟯 (𝟵𝘂𝟯𝟬 - 𝟭𝟮𝘂𝟬𝟬) op de VGC: Emile Jacqmainlaan 135, 1000 Brussel.

Tijdens de infosessie kom je alles te weten over de voorwaarden en criteria om projecten in te dienen. Interesse? Schrijf je dan nu in voor de infosessie: www.vgc.be/immaterieel-erfgoed.

Verwante gemeentes

Google Maps laden ...