contact
MyEtwie
In de kijker

ERIH goes Ghent!

Gepubliceerd op 15/09/2021
Categorie
gevel_industriemuseum
Foto: Het Industriemuseum in Gent is als ERIH-ankerpunt de gastlocatie voor de conferentie in 2021. Bron: ETWIE

Na het uitstel van vorig jaar organiseren we dit jaar de jaarlijkse (hybride) conferentie van het netwerk 'European Route of Industrial Heritage' (ERIH) in Gent. De bijeenkomst, van 6 tot 8 oktober 2021, heeft als thema 'RESILIENCE - How industrial heritage sites accepted the pandemic challenge and survived the crisis'.

Traditiegetrouw staat op de eerste dag de algemene vergadering van ERIH op het programma, aangevuld met rondleidingen doorheen de stad en in het Industriemuseum. Op donderdag vindt de conferentie zelf plaats. Stellen dat de pandemie industrieelerfgoedorganisaties en -sites vorig jaar en dit jaar voor grote uitdagingen plaatste, is een open deur intrappen. Na eerdere coronaenquêtes gelanceerd door ERIH wil het netwerk nu op zoek gaan naar het nieuwe normaal. Wat leerde en leert de crisis ons in functie van een hedendaags erfgoedbeheer? Welke strategieën zijn succesvol gebleken? Hoe is het gesteld met digitalisering? En welke initiatieven werken niet? 's Avonds staat er nog een geleid bezoek aan De Centrale en een conferentiediner gepland. Op vrijdag tot slot ontdekken we het industrieel erfgoed van de hoofdstad met een geleid bezoek aan Tour & Taxis en Train World.

Het definitieve programma is nu beschikbaar op de website van ERIH. Inschrijven is via die weg ook mogelijk tot 30 september 2021. Graag tot dan!

Verwante gemeentes

Google Maps laden ...