contact
MyEtwie
In de kijker

ETWIE verlegt een steentje... door een ijzeren long

Gepubliceerd op 29/06/2022
Categorie
ijzerenlongBrakel_BrunoDeTurck_(c)VRT

Sinds vorig jaar zijn we actief rond medisch erfgoed. Waar zit het, wie heeft het, wat gebeurt er mee? Zo bezocht Lieselot dit voorjaar enkele kleinere musea en collecties. Ook de priv├ęcollectie van dr. Bruno De Turck. Hij wist ons te vertellen dat hij van een ziekenhuis een echte ijzeren long uit de jaren 1950 zou krijgen. Maar jammer genoeg had hij er geen plaats voor.

Omdat er in zijn buurt, in Brakel, een gemeentelijk museum rond medische geshiedenis is, staken we daar ons licht eens op. Zou het Medisch-historisch museum Hieremias Triverius Brachelius geen plek hebben om die ijzeren long tentoon te stellen? En ja hoor! Voorzitter Ludwig De Temmerman was maar al te blij met zo'n bruikleen.

En zo geschiedde: door mensen met elkaar in contact te brengen, door het netwerk rond medisch erfgoed te versterken, worden kleine steentjes verlegd en krijgt het erfgoed een mooie en veilige plek. Daar doen we het voor!

Het volledige artikel vind je hier: https://www.vrt.be/vrtnws/nl/2022/06/27/medisch-historisch-museum-in-brakel-ontvangt-ijzeren-long-uit-xx/.

Foto: (c) Stefaan Vansteenberge

Verwante gemeentes

Google Maps laden ...