contact
MyEtwie
In de kijker

ETWIE werft aan!

Gepubliceerd op 08/03/2019
Categorie
etwie_werft_aan

ETWIE, de dienstverlenende rol van het Industriemuseum in Gent, is op zoek naar een nieuwe collega om onze rangen te versterken.

In het AGB Erfgoed (autonoom gemeentebedrijf) van de Stad Gent bundelen het STAM, het Huis van Alijn en het Industriemuseum de krachten om ons ruim en divers erfgoed te koesteren door het opnieuw een toekomst te geven. Sinds 1 januari 2018 neemt het Industriemuseum een dienstverlenende rol op onder de naam ETWIE. Het expertisecentrum ETWIE zet de komende jaren sterk in op de uitbouw van diverse themanetwerken rond het erfgoed van industrie, wetenschap en techniek:

- Als kennismedewerker ETWIE ben je verantwoordelijk voor de verdere ontwikkeling van het netwerk rond textielerfgoed in Vlaanderen.
- Je brengt niet enkel relevante partners bij elkaar, maar je voert ook projecten uit die het textielerfgoed in Vlaanderen op de kaart zetten (bv. maken van een veldtekening, borgen en documenteren van technieken, waarderen van deelcollecties…).
- Je hebt affiniteit en goede kennis van de sector van het technisch, industrieel en wetenschappelijk erfgoed (zowel roerend als immaterieel). Kennis over het textielerfgoed is een pluspunt.
- Je wordt ingeschakeld in de structurele werking en je werkt mee aan de communicatie en publiekswerking.
- Je doet onderzoek in functie van de verdere ontwikkeling van de ETWIE-kennisbank, herbestemmingen van erfgoed en actuele onderzoeksthema’s.
- Je houdt van netwerken, neemt initiatief en bent communicatief sterk.
- Sporadisch avond- en weekendwerk schrikken je niet af.
- Je werkt samen met het voltallige team van het Industriemuseum aan het behalen van de doelstellingen opgenomen in het beleidsplan.
- Je rapporteert aan de coördinator van ETWIE.

Voor meer informatie over de jobinhoud kan je terecht bij Joeri Januarius, coördinator ETWIE op het nummer 09 323 65 24.

Gent gaat voluit voor gelijke kansen. We selecteren kandidaten op basis van hun schitterende kwaliteiten, passies en vaardigheden. Je kans om mee te bouwen aan de stad wordt niet beïnvloed door je leeftijd, geslacht, etnische afkomst, geaardheid, geloof, handicap, nationaliteit …

Wat is de voorwaarde?

- je beschikt over 2 jaar relevante professionele werkervaring als erfgoedprofessional én over aantoonbare ervaring als projecttrekker/ -leider.

Daarnaast voldoe je aan de algemene voorwaarden.

Wat zijn de selectiestappen?

- Een niveaubepalende test als je niet beschikt over een bachelordiploma. Deze bestaat uit computergestuurde selectietesten op het niveau van de functie. Indien je slaagt, ga je door naar het volgende selectieonderdeel.
- Een eliminerend kort mondeling deel waarin je jouw motivatie brengt en een beperkt aantal competenties aantoont in een interview. Indien je bij de 14 sterkste kandidaten bent, ga je door naar het volgende selectieonderdeel.
- Niet-eliminerende computergestuurde testen die relevant zijn voor het niveau en de inhoud van de functie. Deze kunnen eventueel aangevuld worden met een persoonlijkheidsvragenlijst. Dit selectieonderdeel is adviserend.
- Een mondeling deel waarin je jouw motivatie brengt en een aantal competenties aantoont via o.a. werkervaring, kennis van de functie-inhoud, cases ... Er kan gevraagd worden om voorafgaand aan het interview een case of presentatie voor te bereiden.

In de selectieprocedure worden volgende competenties gemeten: klantgericht handelen, resultaatgericht werken, omgevingsbewust handelen, analyseren, netwerken, rapporteren, schriftelijk communiceren en samenwerken.

Iets voor jou? Schrijf je uiterlijk in op 25/03/2019. Klik op deze link om te solliciteren.

Bezorg ons zeker volgende documenten door ze toe te voegen aan jouw dossier ten laatste op de uiterste inschrijvingsdatum 25/03/2019:

- een recent cv
- als je een bachelor- of masterdiploma hebt, voeg dit dan toe aan jouw online dossier. Mogelijks worden een aantal computergestuurde testen voor jou niet-eliminerend.

Je sollicitatie is pas geldig als je alle gevraagde documenten aan je dossier hebt toegevoegd.

Solliciteer je voor een job waarvoor relevante werkervaring vereist is? Vermeld dan de exacte data van je tewerkstellingen en de functie-inhoud in jouw cv. Het moet duidelijk zijn dat je aan de ervaringsvereiste voldoet.

Wat krijg je van ons?

- Een voltijdse contractuele tewerkstelling van onbepaalde duur op B-niveau;
- Een aantrekkelijk salaris (bruto maandelijks loon vanaf € 2532 (2 jaar anciënniteit) waarbij relevante anciënniteit kan worden meegenomen;
- Een afwisselende job, met veel menselijk contact en heel wat eigen verantwoordelijkheden;
- Laat je inspireren door een ruim opleidingsaanbod dat aansluit bij je taken en behoeften.
- Maaltijdcheques;
- Volledige terugbetaling van het openbaar vervoer of een ferme fietsvergoeding of een (elektrische) pendelfiets;
- Een gratis hospitalisatieverzekering;
- Eindejaarspremie;
- Een aantrekkelijke verlofregeling: 35 verlofdagen;
- De mogelijkheid tot telewerk en glijdende werkuren.

De plaats van tewerkstelling is het Industriemuseum, Minnemeers 10 - 9000 Gent.

Met deze selectieprocedure leggen we een wervingsreserve aan. De wervingsreserve kan gebruikt worden voor toekomstige vacatures.

Heb je nog vragen over de procedure?

Voor meer informatie over de procedure en arbeidsvoorwaarden kan je terecht bij Laure Caus (09 266 75 78), collega bij de Dienst Selectie en Mobiele Ploeg.

Verwante gemeentes

Google Maps laden ...