contact
MyEtwie
In de kijker

Geef de klokken in Seminarie Leo XIII weer een stem!

Gepubliceerd op 20/09/2017
leo13_klok

In maart 2018 bestaat het Seminarie Leo XIII in Leuven 125 jaar. Naar aanleiding hiervan worden de voorslagklokjes gerestaureerd. Leef je mee met dit historisch waardevol erfgoed? Wil je mee instaan voor het herstemmen van de voorslagklokken? Dan kan je een gift doen via het KU Leuven Erfgoedfonds.

De restauratie van de klokken past in het renovatieproject van het seminariegebouw dat in 2014 van start ging. Samen met de buitenrenovatie werd ook het historische mechanisch torenuurwerk volledig gerenoveerd. Sinds de renovatie hangt het uurwerk opnieuw op zijn plaats in de grote, monumentale traphal. De renovatie van de voorslagklokken die vroeger bij het torenuurwerk hoorden, zou symbolisch de voltooiing zijn van de renovatiewerken. Tot 6 november kan je een gift doen voor de noten mi - la - si - do# - re van de melodie Caelestis Aulae Nuntius die wordt gespeeld op de vijf voorslagklokken. Je kunt er ook voor kiezen om een vrije bijdrage te doen. Je vindt alle details op de projectwebsite.

Deze campagne is een van de projecten van het KU Leuven Erfgoedfonds. Dit fonds wil de KU Leuven in de kijker stellen als duurzame erfgoedbeheerder, de band van alumni met hun Alma Mater versterken en fondsenwervingscampagnes opzetten voor een deel van de restauratie van het erfgoed. Het fonds is opgericht op initiatief van de Dienst Alumni, Alumni Lovanienses vzw en het Leuvens Universiteitsfonds.

Update (04/12/17)

Dankzij de bijdrage van heel wat schenkers, voornamelijk voormalige studenten van het seminarie, haalde het Erfgoedfonds € 6.167,14 binnen. Met dit bedrag kan men de klokken opnieuw een stem geven om hun verhaal te laten weerklinken. Door de extra fondsen die werden verzameld krijgen de klokken extra tekst en worden ze gepatineerd en versierd. De renovatie zou tegen maart 2018 voltooid zijn.

Meer informatie over het 125-jarig bestaan van het Seminarie Leo XIII vind je op www.leoxiiiseminarie.org.

Verwante gemeentes

Google Maps laden ...