contact
MyEtwie
In de kijker

Geef je passie voor zilver vorm!

Gepubliceerd op 10/06/2015
anjabaelus

Net zoals de voorbije jaren organiseert het Museum voor Edelsmeedkunst, Juwelen en Diamant (ex-Zilvermuseum Antwerpen) weer een aantal zomerateliers zilversmeden voor beginners en gevorderden (16+). De cursussen zijn bedoeld voor toekomstige zilversmeden, amateur-edelsmeden of zilverliefhebbers die meer voeling met de materie wensen op te bouwen. Je hoeft niet per se veel ervaring te hebben, want lesgeefster Anja Baelus begeleidt je persoonlijk en past de opdrachten aan aan jouw niveau. Geïnteresseerden kunnen zich nog inschrijven voor een van de volgende cursussen.

Beginners: 10-14 augustus
Droom je ervan jouw eigen voorwerpen in edelmetaal te kunnen ontwerpen en zelf te vervaardigen? Maak kennis met het materiaal en werktuigen en krijg de basistechnieken zilversmeden zoals zagen, vijlen, schuren, polijsten en smeden onder de knie. Na een week ga je naar huis met een zelfgemaakt zilveren schaaltje en/of lepeltje.

Gevorderden: 17-21 augustus
Jij beheerst al vlot de basistechnieken van het zilversmeden en bent klaar voor een volgende stap om een volleerd zilversmid te worden. Leer je eigen melkkannetje solderen en leef je daarna uit met je eigen ontwerpen. De professionele begeleiding van de lesgeefster leidt je in goede banen hierbij.

De zomerateliers vinden plaats telkens van maandag tot en met vrijdag van 10.00u-17.30 uur in het zilveratelier van het voormalig Zilvermuseum Sterckshof (Hooftvunderlei 160, 2100 Deurne). Je betaalt 450 euro voor de volledige week. Inschrijven kan door je gegevens (naam, adres, telefoonnummer, e-mail, en keuze voor cursus te mailen naar zoe.dejager@zilvermuseum.be. De plaatsen per zomeratelier zijn beperkt (max. 6 personen).