contact
MyEtwie
In de kijker

Geslaagd studiebezoek aan La Louvière

Gepubliceerd op 15/07/2015
keramis_flesoven

Op 11 juli organiseerde ETWIE een geslaagd studiebezoek aan La Louvière. 32 deelnemers maakten tijdens deze dag uitgebreid kennis met het keramiekerfgoed van Boch en het nieuwe museum Keramis.

In de voormiddag gingen de deelnemers, onder begeleiding van specialist Mario Baeck, op zoek naar sporen van de Manufacture Royal Boch in het centrum van La Louvière. Tijdens een stadswandeling werd stilgestaan bij verschillende relicten van het bedrijf: van een indrukwekkend tegeltableau van Ernest D'Hossche in de stationshal tot het 'casino', waar de werknemers zich konden ontspannen.

Na de lunch stond een bezoek aan het nieuwe museum annex kunstencentrum Keramis op het programma. Keramis is gevestigd op de site van de drie fours-bouteilles van Boch. Rondom deze originele flesovens werd een museum uitgebouwd, waarin aandacht is voor de technologie van de keramiekproductie, maar dat hoofdzakelijk focust op de artistieke productie van Boch.

Het goed gevulde programma werd afgesloten met een panelgesprek, met Mario Baeck, Marc Logghe (Museum Torhouts Aardewerk) en Alexander Vander Stichele (FARO) als panelleden. Een samenvatting van dit panelgesprek is te vinden in deze bijlage (pdf).

Meer foto's van het studiebezoek vind je op de Facebookpagina van ETWIE.