contact
MyEtwie
In de kijker

Gewina viert 100-jarig bestaan

Gepubliceerd op 31/10/2013
gewina_bijeenkomst

Honderd jaar geleden werd in Leiden de 'Vereeniging voor Geschiedenis der Genees-, Natuur- en Wiskunde' opgericht, tegenwoordig bekend als 'Gewina. Belgisch-Nederlands genootschap voor wetenschaps- en universiteitsgeschiedenis'. Om dit 100-jarige bestaan te vieren, pakt het genootschap uit met een jubileumdag op 30 november in Museum Boerhaave in Leiden.

Op deze dag, met als motto 'kennis maken', kunnen bezoekers zich verdiepen in de rijke geschiedenis van het genootschap, zijn er korte presentaties van leden en vooraanstaande wetenschapshistorici rondom wetenschapshistorisch erfgoed, onthult het genootschap een nieuw logo en een jubileumboek, en wordt de eerste Huygens-Descartes scriptieprijs uitgereikt. De Groningse hoogleraar en wetenschapsfilosoof Trudy Dehue verzorgt een lezing over het nut van wetenschapsgeschiedenis ter verheldering van urgente maatschappelijke discussies.

Gewina verenigt ongeveer 400 onderzoekers en belangstellenden op het terrein van de wetenschapsgeschiedenis in brede zin en de universiteitsgeschiedenis, uit Nederland en Belgiƫ. Het geeft het tijdschrift 'Studium' uit en organiseert bijeenkomsten voor zowel professionele historische onderzoekers als belangstellenden.

Inschrijven voor de jubileumdag op 30 november kan via de website gewina.nl.

Verwante gemeentes

Google Maps laden ...