contact
MyEtwie
In de kijker

Gezocht: informatie over uitgever Marco Marcovici

Gepubliceerd op 20/01/2014
marcovici5

Dirk Michiels uit Brugge is bezig met een onderzoek naar het leven en werk van Marco Marcovici (1873-1938). Vanaf 1901 tot aan zijn dood werkte hij in Brussel als uitgever van toeristische prent- en fantasiekaarten. Daarnaast publiceerde hij ook heel wat reisgidsen, albums en boekjes over evenementen, zoals de wereldtentoonstellingen in Brussel (1910) en Gent (1913). Na de Eerste Wereldoorlog speelde de onderneming van Marcovici ook in op de opkomt van het fronttoerisme.

De productie van Marcovici was bijzonder groot: hij gaf duizenden prentkaarten uit, met afbeeldingen uit heel Belgiƫ. Marcovici's uitgaven vormen dan ook een belangrijke bron voor de geschiedenis van het toerisme en voor de iconografie van ons land in het begin van de 20ste eeuw. Desondanks zijn er nauwelijks archieven of documenten te vinden met betrekking tot de productie van Marcovici.

Wie meer informatie heeft over mogelijke bronnen en archieven rond de productie van Marco Marcovici, kan contact opnemen via michiels_dirk@hotmail.com. Alle tips zijn van harte welkom.