contact
MyEtwie
In de kijker

Gilliotmarkt 2013 focust op 25-jarig bestaan Gilliot & Roelants Tegelmuseum Hemiksem

Gepubliceerd op 09/06/2013
gilliot

Het Gilliot & Roelants Tegelmuseum in Hemiksem viert dit jaar zijn 25-jarig bestaan. De Gilliotmarkt, die plaatsvindt op zondag 16 juni, richt zijn activiteiten dan ook op dit zilveren jubileum.

Het museum in de Sint-Bernardusabdij neemt de bezoekers sinds 1988 mee naar de tijd van de keramiekfabriek Gilliot. Deze fabriek verwierf in de eerste helft van de 20ste eeuw wereldfaam met haar siertegels en monumentale keramiekpanelen. Kunstenaar Joseph Roelants was een van de befaamde ontwerpers van de tegels.

Tijdens de Gilliotmarkt op 16 juni kunnen bezoekers - naast de vaste collectie van het museum - ook enkele nieuwe objecten bewonderen, waaronder een tegelpaneel en een tegelvloer. Om 13.30 uur geeft tegeldeskundige Mario Baeck, bestuurslid van ETWIE, een boeiende lezing. Nadien kan je bij hem terecht voor een prijsschatting en voor deskundig advies over je eigen tegels.

Ook is er een fototentoonstelling over 25 jaar Gilliot & Roelants Tegelmuseum, en doorlopend kan je de bedrijfsfilm over de Gilliotfabriek bekijken.

De Gilliotmarkt vindt plaats op zondag 16 juni van 10u tot 18u, in en rond de Sint-Bernardusabdij in Hemiksem. De toegang is gratis.

Verwante gemeentes

Google Maps laden ...