contact
MyEtwie
In de kijker

Gilliotmarkt en expo over Belgische tegel in de 19de eeuw

Gepubliceerd op 17/05/2023
Categorie
Flyer Wisseltentoonstelling Gilliot 2023

Op 18 juni opent het tegelmuseum in Hemiksem een prachtige wisseltentoonstelling die focust op de modieuze tegelstijlen van de 19e eeuw met vaak zeer mooie en ronduit technisch verbluffende realisaties. Dit gaat van neoclassicistische, neogotische, neorenaissance en art nouveau ontwerpen tot door Arabische, Chinese en Japanse cultuur geïnspireerde tegelgehelen. Deze thematische wisseltentoonstelling kan buigen op bijzondere tegels uit de collectie Roberto Pozzo van de Koning Boudewijnstichting. Met een selectie van meer dan 300 tegels en panelen gaat voor de bezoekers een onbekende wereld geopend.

De opening valt samen met de traditionele Gilliotmarkt waar binnen- en buitenlandse standhouders hun privécollectie voorstellen en een selectie artistieke keramiektegels te koop aanbieden.

Om 14u krijgt de opening en de Gilliotmarkt nog een extra dimensie via een lezing van curator dr. Mario Baeck 'Van neo-classicisme tot art nouveau. De Belgische tegel in de 19de eeuw' in de Cauwenberghszaal van het Gemeentelijk Administratief Centrum nabij het museum. Gelieve vooraf in te schrijven via info@gilliottegelmuseum.be

Tussen 16u en 17u kan men in de cafetaria eigen tegels of panelen laten schatten door dr. Mario Baeck of restauratieadvies krijgen van keramiekrestauratrice Charlot De Bisschop, ambachtsvrouw van het jaar.

Praktisch

  • De wisselexpo loopt van 18 juni 2023 tot eind mei 2024.

  • Liefhebbers kunnen een netjes uitgegeven brochure over de Belgische tegel in de 19de eeuw bekomen (kostprijs 10 EUR)

  • Toegang tot het museum is nog steeds gratis. Het tegelmuseum is open van woensdag tot zondag van 14u tot 17u.

  • Vooraf inschrijven voor de lezing van dr. Mario Baeck via info@gilliottegelmuseum.be

  • Vragen of extra inlichtingen: ook mailen naar info@gilliottegelmuseum.be

Flyers van dit evenement downloaden?

Verwante gemeentes

Google Maps laden ...