contact
MyEtwie
In de kijker

Glas, vuur en de mosselman: over ambachten en opleidingen

Gepubliceerd op 16/12/2015
gentglas

Sinds begin 2013 co├Ârdineert ETWIE de werking rond het immaterieel erfgoed van 'ambachtelijke vaardigheden en technieken' in Vlaanderen. Drie keer per jaar worden de collega's uit de sector via e-mail op de hoogte gehouden van de belangrijkste ontwikkelingen binnen het domein. Om een aantal nieuwe initiatieven en projecten diepgaander te kunnen voorstellen, wordt ieder jaar ook een bijeenkomst georganiseerd.

Op woensdag 9 december vond dit jaarlijkse overlegmoment plaats in Lamot in Mechelen. Het centrale thema was deze keer de opleidingsproblematiek. Drie initiatieven werden uitgebreid voorgesteld: de voortgezette smeedopleiding 'Virtuoos met Vuur' die in april 2016 van start gaat, de activiteiten van de jonge vzw Gent Glas, en het nieuwe boek 'Zeg, ken jij de mosselman?' van journalist Sam De Kegel.

Hoewel het gaat om een gesloten bijeenkomst, zijn de presentaties en bevindingen mogelijk interessant voor iedereen die bezig is met TWI-erfgoed, en dan vooral met ambachtelijke vaardigheden. Daarom zijn het verslag en de presentaties van deze bijeenkomst hieronder beschikbaar voor iedereen.

Download het volledige verslag van de bijeenkomst (pdf)

Virtuoos met Vuur! (Michel Mouton & Joeri Januarius)

Zeg, ken jij de mosselman? Waarom geen enkel beroep blijft bestaan (Sam De Kegel)

Verwante gemeentes

Google Maps laden ...