contact
MyEtwie
In de kijker

Het kaf en het koren. Over de toekomst van agrarische collecties

Gepubliceerd op 07/05/2015
contactdag

De derde contactdag van het Centrum Agrarische Geschiedenis (CAG) vindt plaats op vrijdag 29 mei in Maldegem. Onder de titel 'Het kaf en het koren' focust de dag op de toekomst van agrarische collecties.

Agrarische collecties zijn erg diverse en omvangrijke verzamelingen met specifieke problemen, maar ook opportuniteiten. Het is vaak moeilijk of onmogelijk om alles te bewaren, nieuwe stukken te verzamelen of bestaande stukken in een goede conditie te houden. Een collectie dient ook ontsloten te worden naar het publiek, wil ze relevant blijven en mensen betrekken bij het erfgoed.

Op de contactdag voorziet het CAG een boeiend programma dat dieper ingaat op de kansen van dit agrarisch erfgoed en concrete tips en tools aanreikt. In de voormiddag schetsen experten uit Vlaanderen en Nederland de laatste tendensen inzake de waardering, selectie, bewaring en ontsluiting van landbouwcollecties. In de namiddag worden drie praktijkvoorbeelden toegelicht. Tijdens deze cases kunnen concrete problemen en andere vragen tevens voorgelegd worden aan de aanwezige experten. Tijdens de lunch kan je de collectie van het Landbouwmuseum Smoufelbeekhoeve bezoeken.

De contactdag vindt plaats in de Smoufelbeekhoeve (Donkstraat 59) in Maldegem. Deelname aan de studiedag kost € 10 (incl. koffie, lunch en documentatiemap). Inschrijven kan nog tot 22 mei via kristel.janssens@cagnet.be. Je vindt het volledige programma en alle praktische informatie op www.hetvirtueleland.be.

Verwante gemeentes

Google Maps laden ...