contact
MyEtwie
In de kijker

Historische Drukkerij Turnhout sluit de deuren

Gepubliceerd op 09/04/2017
historischedrukkerij_sluiting

De Historische Drukkerij in Turnhout zal in de toekomst niet langer op geregelde tijdstippen opengesteld worden voor het publiek. "Een verminderde belangstelling en een gewijzigde werksituatie maken dat het niet langer mogelijk is dit privé-initiatief voort te zetten," zegt verzamelaar Herwig Kempenaers. Als kenniscentrum zal de collectie wel nog open staan voor onderzoekers en andere geïnteresseerden.

Meer dan twintig jaar geleden startte Herwig Kempenaers met zijn verzameling rond de geschiedenis van de grafische industrie, een hobby die zou uitgroeien tot een belangrijk privémuseum rond de evolutie van de drukkerij doorheen de 19de eeuw. Sinds 2006 zette Kempenaers zijn collectie op geregelde tijdstippen ook open voor geïnteresseerden. Enthousiaste vrijwilligers verzorgden de rondleidingen en demonstraties. Na iets meer dan tien jaar komt nu echter een einde aan deze publiekswerking.

Als kenniscentrum blijft de Historische Drukkerij echter actief. "De afgelopen jaren werkte ik erg hard om mijn papieren collectie te digitaliseren en online beschikbaar te maken," vertelt Kempenaers. "Dat alles blijft bestaan en wordt verder uitgebouwd. Zo kon ik onlangs bijvoorbeeld nog een belangrijke collectie originele tekeningen, houtblokken, galvanoclichés, drukproeven… van mannekensbladen van Brepols aankopen. Die zal ik in de komende maanden inventariseren, digitaliseren en ontsluiten."

Wil je de werking blijven volgen? Like dan zeker de Facebook-pagina van de Historische Drukkerij!

Lees de volledige nieuwsbrief over de sluiting van de Historische Drukkerij (pdf)

Verwante gemeentes

Google Maps laden ...