contact
MyEtwie
In de kijker

Historium zet Brugse ambachten in de kijker

Gepubliceerd op 27/07/2016
pietmoerman1

Deze zomer focust het Brugse museum Historium op ambachten en maken. Inspelend op de herwonnen populariteit van maat- en handwerk, verbindt Historium de middeleeuwse ambachten met hedendaagse Brugse makers. Ambachten waren in de middeleeuwen ruim aanwezig in de Brugse binnenstad, vandaag zijn ze meer dan ooit hip en trendy. Veertien makers strijken nog tot 26 augustus neer in het Historium. Ze stellen er tentoon, verkopen er, geven er info en demo’s in een sfeervolle omkadering.

De expo 'Kunsten en Ambachten in Brugge' is gratis te bezoeken. Met de Historiumwandeling kan je op verkenning in de stad. Iedere zaterdag geven enkele Brugse makers bovendien een inkijk in hun creatieproces (van 16u tot 20u), en dit in samenwerking met Handmade in Brugge.

Heel wat makers tonen hu vakmanschap: Dominique Dufait (textiel en leder), Katrien Perquy (textiel), Yves Leterme (kalligrafie), Dirk Demeulenaere (inbinden boeken), Peter Quijo (juwelen), Pol Standaert (ornamentist), Veerle Praet (textiel), Juliette’s (koekenbakkerij), Martine Bruggeman (kant), Maud Bekaert (letterbeeldhouwen), Lieve Cornil (European Lettering Institute), Joke Boudens (kalligrafie), Piet Moerman (papierschepperij), Anne Perneel (keramiek) en Kristoffel Boudens (letterkapper).

Meer info op www.historium.be

Verwante gemeentes

Google Maps laden ...