contact
MyEtwie
In de kijker

Japanse zaagdokter demonstreert in het MOT

Gepubliceerd op 11/07/2013
nagakatsu-san

Op zondag 21 juli krijgt het Museum voor de Oudere Technieken (MOT) in Grimbergen een uitzonderlijke gast op bezoek. De Japanse zaagsmid en zaagzetter Nagakatsu-san komt voor het eerst naar Belgiƫ. Het MOT kon deze kranige tachtiger uitzonderlijk strikken om in het publiek een demonstratie te geven.

Hij staat bekend als de beste zaagsmid van Japan en voor de superieure kwaliteit van de zagen die door zijn hand worden bewerkt. Tijdens de demonstratie zal hij het slijpen en zetten van de tanden en de werking van de verschillende tandvormen toelichten. Een van de moeilijkste en minst begrepen onderdelen, namelijk het zetten van de spanning in het zaagblad, zal ook worden gedemonstreerd.

De demonstratie in het MOT is een unieke kans om deze meester aan het werk te zien en hem persoonlijk vragen te stellen. Er zullen twee ervaren timmerlui zijn die vloeiend Nederlands en Japans spreken om alles juist te vertalen en toe te lichten.

Voor wie meer wil leren over de populaire Japanse zagen is er dezelfde dag ook een 'Japanse zaag-Doe'. Leer de Japanse zagen of nokogiri, ryoba en maebiki gebruiken.

Meer informatie over deze activiteiten vind je op www.mot.be.

Verwante gemeentes

Google Maps laden ...