contact
MyEtwie
In de kijker

Jukeboxmuseum stopt in Menen

Gepubliceerd op 02/02/2017
jukeboxmuseum

Het Jukeboxmuseum op de Site Roussel in Menen sluit binnenkort zijn deuren. De uitbating van het museum, door beschutte werkplaats ’t Veer, bleek de voorbije jaren niet meer rendabel. De samenwerkingsovereenkomst met verzamelaar Geert Olieu wordt midden 2017 stopgezet.

Olieu stelde de voorbije decennia een prachtige collectie samen, die bestaat uit tientallen jukeboxen uit de periode 1946-1964, een verzameling singles en een indrukwekkend aantal radio’s uit het begin van de 20ste eeuw. Tien jaar geleden nam ’t Veer de uitbating van het museum over. In 2011 verhuisde de collectie naar een nieuwe locatie op de Site Roussel. De samenwerking bood de mogelijkheid om de verzameling te bewaren voor de toekomst en in de beste omstandigheden aan het publiek te tonen, en tegelijk een nieuwe vorm van tewerkstelling te creëren in de toeristisch-culturele dienstensector.

"Met ’t Veer hebben we flink geïnvesteerd om de collectie optimaal aan het publiek te tonen,” zegt directeur Gunther Bamelis. “De uitbating blijkt echter al een tijd verlieslatend. Als bedrijf mogen we niet blind zijn voor deze economische realiteit. Tegelijk hebben we veel begrip voor de emotionele band die Olieu heeft met zijn levenswerk. Daarom vonden we het belangrijk om ook in de toekomst samen met Geert de collectie bijeen te houden en te onderhouden, zodat het ruime publiek er in onze regio blijvend kan van genieten. Een toekomst die niet meer mogelijk bleek in Menen."

Groepsbezoeken in het Jukeboxmuseum in Menen zijn nog mogelijk op aanvraag tot en met juni 2017. Bestaande groepsreservaties en afspraken worden uitgevoerd. Voor individuele bezoekers worden er nog enkele georganiseerd. ‘t Veer gaat nu op zoek naar een nieuwe bestemming van de Site Roussel en staat open voor alle creatieve ideeën die bijdragen tot een duurzame invulling.

Verwante gemeentes

Google Maps laden ...