contact
MyEtwie
In de kijker

Kant in Vlaanderen: op naar een UNESCO-erkenning?

Gepubliceerd op 05/02/2021
Categorie
kantklosjes_pixabay_ETWIE

Het Departement Cultuur, Jeugd en Media is op zoek naar een kandidaat voor een UNESCO-erkenning van immaterieel erfgoed. Deze Representatieve Lijst van het Immaterieel Cultureel Erfgoed van de Mensheid heeft als doel de wereldwijde diversiteit van het immaterieel erfgoed zichtbaar te maken, zodat het besef, het belang en de betekenis van dit erfgoed wereldwijd toeneemt.

In 2022 is het de beurt aan Vlaanderen om namens België een kandidaat voor te dragen. Om iedereen evenveel kansen te geven, is er een procedure uitgewerkt door het Departement CJM. In dit dossier peilen ze onder andere naar het draagvlak van de erfgoedgemeenschap en naar acties die de voorbije jaren reeds ondernomen zijn voor het borgen van het immaterieel erfgoed. Daarnaast moet er een analyse gemaakt worden welke sterktes, kansen, zwaktes en bedreigingen er zijn voor het ambacht van het kantwerk. Deze enquête peilt naar voornoemde elementen.

Wil jij helpen om het immaterieel erfgoed van kant te laten erkennen? Deadline voor het invullen van deze enquête: dinsdag 23 februari. Dankjewel!