contact
MyEtwie
In de kijker

Kantdagen Brugge op 11-15 augustus

Gepubliceerd op 07/08/2016
kantdagen16b

Deze week organiseert het Kantcentrum in Brugge opnieuw de Kantdagen, een evenement dat jaarlijks duizenden mensen naar Huisbrouwerij De Halve Maan aan het Walplein lokt. Van 11 tot en met 15 augustus stellen tientallen Vlaamse kantverenigingen zich voor aan het grote publiek.

Verschillende zalen van de brouwerij, waaronder de voormalige moutvloer, worden ingenomen door een grote kanttentoonstelling, waarop heel wat Vlaamse kantgroepen hun werk tonen en hun kunnen demonstreren. Zoals ieder jaar wordt door alle deelnemers ook rond een centraal thema gewerkt. Dit jaar gaat het om 'mobielen', 3D-kunstwerkjes in kant die om hun eigen as kunnen draaien. Een Spaans-Catalaanse kantvereniging uit Arenys de Mar zorgt voor een internationaal tintje.

Het Kantcentrum zelf is uiteraard van de partij met een uitgebreide stand, waarop je onder meer informatie krijgt over de aangeboden cursussen. Je kunt er ook heel wat kantmateriaal aankopen. Op zaterdag zal ETWIE samen met Kant in Vlaanderen ook aanwezig zijn om uitleg te geven over de immaterieel-erfgoedwerking rond het kantambacht in Vlaanderen.

De Kantdagen vinden plaats van donderdag 11 augustus tot en met maandag 15 augustus, elke dag van 10-17 uur (maandag tot 16 uur). De toegang is gratis. Meer informatie op www.kantcentrum.eu.

Verwante gemeentes

Google Maps laden ...