contact
MyEtwie
In de kijker

Kotcafé: ontdek het verhaal van jenever in je buurt

Gepubliceerd op 29/05/2020
Categorie
beeld_detail

Kotcafé is een bijeenkomst waar iedereen kan praten, delen, leren... maar dan online. Op 18 juni vormt de jeneverstokerij het thema van de sessie. Ontdek het verhaal van sterkedrank in je buurt!

Jenever is dé sterkedrank van de Lage Landen. We zijn er best wel trots op. Maar achter het product schuilt een heel verhaal dat óók in onze eigen omgeving is geschreven. Van de landbouwer die in het winterseizoen nu en dan wat stookt tot de grote jeneverstokerijen her en der verspreid in Vlaanderen. Overal kan men op zoek naar een lokaal jeneververhaal.

Tijdens deze activiteit willen we mensen samenbrengen die interesse hebben in meer onderzoek naar jeneverproductie. We kunnen handvaten aanreiken om zelf op zoek te gaan naar wie stookte en wat gestookt werd in je omgeving. Welke bronnen kan je aanwenden om de geschiedenis stuk voor stuk bloot te leggen? Maar we kunnen ons ook beperken tot het zoeken naar antwoorden op de vragen waarmee je nu al mee geconfronteerd wordt.

Deze activiteit maakt deel uit van het project 'Oost-Vlaamse jeneverstokerijen’, dat erfgoed van stokerijen in kaart tracht te brengen. Ook deelnemers vanuit andere provincies kunnen aansluiten bij de activiteit.

Doelgroep

Het kotcafé is bestemd voor iedereen met interesse in het verhaal van het stoken van sterkedrank in de omgeving. We hopen je warm te maken om je daarna zelf verder te verdiepen in het nog onbekende verhaal van een jeneverstokerij.

Praktische info

Hat kotcafé gaat door op 18 juni om 19 uur, vermoedelijk tot 20.30 uur

Deelnemen is gratis. Inschrijven is wel verplicht via deze link.

Deelnemers ontvangen na inschrijving een uitnodiging om de sessie te volgen via Microsoft Teams.

Inschrijven kan tot drie dagen vóór het kotcafé. Wanneer de maximumcapaciteit (25 deelnemers) bereikt wordt, krijgen personen die actief willen meewerken aan het project rond de Oost-Vlaamse jeneverstokerijen de voorkeur. Voor meer informatie kan je terecht bij Hendrik Vandeginste via hendrik.vandeginste@historiesvzw.be of 015 80 06 37.

Deze activiteit is een organisatie van ETWIE, Jenevermuseum, Heemkunde Oost-Vlaanderen en Histories.

Verwante gemeentes

Google Maps laden ...