contact
MyEtwie
In de kijker

Laureaten BKRK-keramiekwedstrijd bekend

Gepubliceerd op 19/02/2016
dsc_0121

Gisteren zijn de drie laureaten bekendgemaakt van de keramiekwedstrijd die in het kader van Bokrijk Brandmerkt (BKRK) is opgezet. De eerste prijs ging naar Stijn Schauwers uit Geel. Hij stelde de No-spoon voor, een walsend espressokopje met bolle onderkant en dubbelwandig opzet met isolerende werking. Liane Castermans uit Genk kaapte de tweede prijs weg met haar servies dat Belgische en Marokkaanse invloeden combineert. Sylvie Van de Walle ten slotte pakte de derde plaats met (kl)EI, een omhulsel in de de vorm een ei dat dient ter bescherming van wat dierbaar is.

Via het project BKRK wil Bokrijk de komende jaren tien vakmanschappen op een innovatieve manier in de kijker zetten. Het openluchtmuseum trekt zo verder de kaart van het ‘vakmanschap’ en wil een plek zijn waar ontwerper en vakman elkaar ontmoeten én versterken en waar bezoekers een actuele kijk op geschiedenis krijgen.

Dat er aan talent geen gebrek is, bewezen de maar liefst 25 originele en vaak innovatieve ontwerpen die Bokrijk mocht ontvangen na deze oproep. De jury met vakmensen uit diverse gebieden, zoals Piet Stockmans (Studio Stockmans), Bart Lens (architect), Roel Vandebeek (designer) en Joeri Januarius (ETWIE), beoordeelde de inzendingen, elk vanuit zijn of haar eigen expertise.

Op 26 maart lanceert Bokrijk een nieuwe wedstrijd, deze keer in het teken van houtbewerking.