contact
MyEtwie
In de kijker

Leer zilversmeden in het Zilvermuseum

Gepubliceerd op 21/01/2014
anjabaelus

Dit jaar organiseert het Zilvermuseum in Antwerpen voor de tiende keer op rij zomerateliers zilversmeden voor jongeren en volwassenen (16+). Geïnteresseerden kunnen zich inschrijven voor een van de volgende cursussen:

Groep 1: dinsdag 1 tot en met zaterdag 5 juli 2014
Groep 2: dinsdag 8 tot en met zaterdag 12 juli 2014
Groep 3: dinsdag 22 tot en met zaterdag 26 juli 2014 (beginnerscursus)
Groep 4: dinsdag 29 juli tot en met 2 augustus 2014

De cursus zilversmeden is bedoeld voor toekomstige zilversmeden, amateur edelsmeden of zilverliefhebbers die meer voeling met de materie wensen op te bouwen. Je hoeft niet per se veel ervaring te hebben, want lesgeefster Anja Baelus begeleidt je persoonlijk en past de opdrachten aan jouw niveau aan. Voor echte beginners wordt zomeratelier 3 ingericht.

Tijdens de cursus word je stap voor stap ingewijd in de wereld van het zilver. Als deelnemer krijg je een introductie in het vak van de zilversmid en leer je verschillende technieken zoals zagen, vijlen, schuren en polijsten. Je begint bijvoorbeeld met het maken van een staaf of zilveren schaaltje. Als je alle technieken onder de knie hebt, leer je solderen door het maken van een melkkannetje. Hierna maak je een eigen creatief ontwerp.

Geïnteresseerden vinden alle praktische informatie over de zomerateliers op deze pagina.