contact
MyEtwie
In de kijker

Meer dan potten en pannen. Reflecteren over een toekomst voor het erfgoed van eten en drinken

Gepubliceerd op 07/09/2013
meerdanpottenenpannen

De laatste jaren geniet het erfgoed van eten en drinken steeds meer belangstelling. Bier, frieten, witloof en lokale streekproducten… ze behoren allemaal tot ons culinair erfgoed. Niet alleen oude levensmiddelen en gerechten, maar ook de vroegere productietechnieken genieten meer aandacht. Een volledig overzicht van wat er is bewaard in Vlaanderen en Brussel ontbrak echter lange tijd.

Het Centrum Agrarische Geschiedenis (CAG) wil het culinair erfgoed meer onder de aandacht brengen en maakte via het project 'Traject Voeding' een stand van zaken op. Wat wordt er bewaard en wat niet? Waarom zijn er zoveel collecties over brood en bier? Wat zijn de uitdagingen en kansen voor de culinaire erfgoedcollecties en hun beheerders? Wat brengt de toekomst?

Tijdens een inspiratie- en contactdag op 11 oktober in het MAS in Antwerpen worden de resultaten van het 'Traject Voeding' voorgesteld en belichten onderzoekers het belang van het culinair erfgoed. Vertrekkend vanuit één speciaal object brengen erfgoedzorgers een uniek verhaal over hun (deel)collectie en vertellen zij meer over hun publiekswerking of over een specifiek aspect met betrekking tot behoud en beheer. Als kers op de taart is er een exclusief bezoek achter de schermen van het MAS-depot.

Het volledige programma van deze dag en alle praktische informatie vind je op cagnet.be. Inschrijven kan nog tot 4 oktober.

Verwante gemeentes

Google Maps laden ...