contact
MyEtwie
In de kijker

MIAT lanceert crowdfundingproject

Gepubliceerd op 16/01/2014
crowdfunding

In het MIAT pronkt een imposant reclameschilderij van Joseph Cornelis uit 1910. Het is maar liefst vier meter hoog en acht meter lang. Na een eerste restauratie tien jaar geleden dringt een tweede restauratie zich vandaag op. Help jij mee het verleden van Gent te bewaren? Steun dan het crowdfundingproject op www.crofun.be en volg op de MIAT-website hoeveel stukjes al een meester hebben gevonden!

Een kleine meester adopteert één stukje van het schilderij, ter waarde van 10 euro. Als trotse eigenaar ontvang je een digitaal certificaat en een museumticket om het MIAT te bezoeken. Je ontvangt een uitnodiging voor de plechtige onthulling van het gerestaureerde schilderij. Een grote meester adopteert vijf stukjes van het schilderij, ter waarde van 50 euro. Als beloning neemt fotograaf Michiel Hendryckx een groepsfoto van jou met je familie of vrienden, voor het grote schilderij. Je ontvangt een digitaal certificaat en een uitnodiging voor de plechtige onthulling van het gerestaureerde schilderij.

Het schilderij was een aankondiging voor de Gentse wereldtentoonstelling van 1913. Vanaf 1911 kreeg het een plaats in het toenmalige Zuidstation, waar het de Gentenaars warm moest maken voor de expo. Het toont allegorische figuren, de Maagd van Gent en een poorter in wapenuitrusting, leeuwen, veel vlaggengezwaai en een panoramische impressie van het toekomstige expoterrein.

www.crofun.be

Verwante gemeentes

Google Maps laden ...