contact
MyEtwie
In de kijker

MIAT lanceert virtuele expo 'Katoenkabaal'

Gepubliceerd op 10/02/2015
katoenkabaal1

Vandaag lanceert het MIAT, samen met Google Cultural Institute, de virtuele expo 'Katoenkabaal. Van katoenplant tot draad'. Het resultaat is een combinatie van film, foto's en informatie in drie talen.

De virtuele expo is een digitale vertaling van de permanente opstelling in het MIAT. De bezoeker wordt meegenomen op een reis door de katoenspinnerij. Waar groeit de katoenplant? Welke delen van de plant worden verwerkt om tot draad te komen en welke stappen ondergaat de plant hiervoor? Welke textielmachines zijn hierbij nodig? Tekst, foto’s en filmpjes brengen de geschiedenis van de katoenplant tot leven, en geven je de kans om vanuit je luie zetel de textielmachines in werking te zien.

"Het MIAT is voortdurend op zoek naar andere manieren om zijn publiek te betrekken bij de museumcollectie en het industrieel-erfgoedverhaal. De huidige digitale kanalen bieden hiertoe heel wat nieuwe mogelijkheden, en door de tools van Google Cultural Institute konden we deze virtuele expo volledig zelf uitbouwen," zegt MIAT-directeur Ann Van Nieuwenhuyse. "Ook in de toekomst willen we via digitale kanalen de aandacht voor het industrieel erfgoed bij het brede publiek verhogen."

De virtuele expo werd ontwikkeld door Lenka Barisova, een Tsjechische studente die recent een Erasmusstage deed in het museum. Dankzij haar Tsjechische vertaling kan ook Tsjechië, een land met een grote rijkdom aan industrieel erfgoed, nu kennismaken met het industrieel erfgoed van Gent.

Bezoek de virtuele expo op google.com

Verwante gemeentes

Google Maps laden ...