contact
MyEtwie
In de kijker

Mijn Verhaal

Gepubliceerd op 07/08/2013
mijnverhaal3

Het Mijnmuseum in Beringen en de Erfgoedcel Mijn-Erfgoed hebben hun krachten gebundeld en ontwikkelden een museumspel voor gezinnen met kinderen. Dit spel werd uitgewerkt door het Leuvense bureau Mooss, dat bekend staat voor het ontwikkelen van educatieve spelletjes en rondleidingen op kindermaat.

Mijn Verhaal is een gezinsspel waarbij ouders en kinderen in de leefwereld kruipen van achttien verschillende personages. Ze beleven diverse avonturen gelinkt aan het leven in en rond de mijn. De afneembare bordjes laten je het Mijnmuseum op een actieve manier verkennen. Zo ga je op zoek naar meer informatie over het personage en naar antwoorden op opdrachten. Bovendien wordt er ook nog eens een begeleidende uitklapbare kaart voorzien waarop je kan tekenen, schrijven en spelletjes spelen om het mijnverleden op een spelende manier te leren kennen. Deze kaart kan als souvenir mee naar huis genomen worden.

Daarnaast is er in het museum ook een nieuwe iPod-tour, die een aanvulling vormt op het bestaande aanbod van het museum. De tour vertelt het verhaal van ex-mijnwerker Roberto Pasquali. Hij neemt je mee doorheen de zalen van het museum en vult je bezoek aan met interessante weetjes en persoonlijke informatie. Op die manier kan je op een andere manier van het museum genieten. De tour is beschikbaar in verschillende talen. Deze nieuwe producten zijn inbegrepen in de toegangsprijs van het museum (volwassenen: 6 euro; kinderen van 6 tot 18 jaar: 4 euro; kinderen tot 6 jaar: gratis).

Meer info: www.mijnmuseum.be

Verwante gemeentes

Google Maps laden ...