contact
MyEtwie
In de kijker

Minerva-eigenaars herdenken iconisch automerk

Gepubliceerd op 22/08/2017
minerva_grooterally

Precies 120 jaar geleden werd het Antwerpse automerk Minerva opgericht. Dat wordt op zondag 27 augustus herdacht door de Minerva-afdeling van de vzw Belgian Vehicle Heritage. De tienjaarlijkse herdenkingsrit, die voorbehouden is voor eigenaars van Minerva's, staat dit jaar in het teken van de 'Groote Oorlog'. Het publiek kan de historische Minerva's op verschillende plaatsen bewonderen.

Minerva werd op 15 oktober 1897 opgericht door Sylvain de Jongh. Het bedrijf produceerde eerst fietsen, maar zette al snel zijn eerste stappen in de nieuwe automobielindustrie. Minerva werd op korte tijd een van de grootste automerken ter wereld. Het automerk stond destijds voor een tot dan toe ongekende luxe en kwaliteit en gold als een van de belangrijkste ambassadeurs van Antwerpen. Minerva beperkte zich niet enkel tot de assemblage van wagens maar speelde ook een rol in het sociale en maatschappelijke leven in de stad. Zo was er een Minerva Brass Band en koor, werden jonge mensen opgeleid in Minerva-scholen en bood het bedrijf kwaliteitsvolle huisvesting aan al zijn arbeiders.

Sinds 1997 wordt de geschiedenis van het automerk om de tien jaar in de kijker gezet met een feestelijke herdenkingsrit. De derde editie van de 'Groote Minerva Rally' start zondag om 10 uur in Antwerpen. Na een halte in Kontich rijden de Minerva's naar het Stampe & Vertongen Luchtvaartmuseum in Deurne, waar de auto's in slagorde op het tarmac zullen worden opgesteld. Het eindpunt van de herdenkingsrit is het Hof ter Beke in Wilrijk, waar de deelnemers aan de rally zullen genieten van een historisch diner.

Meer info over de Groote Minerva Rally op 27 augustus vind je op www.belgianvehicleheritage.be.

Verwante gemeentes

Google Maps laden ...