contact
MyEtwie
In de kijker

MolenNetwerk KempenBroek is een inspiratie voor het erfgoedveld

Gepubliceerd op 14/02/2023
Categorie
keijersmolen_vanuit_lucht (c) molenzorgvzw

MolenNetwerk KempenBroek vzw mag zich een inspiratie noemen. Ze werden door Minister van Cultuur Jan Jambon onlangs gehonoreerd als 'inspirerende borgingspraktijk', omdat hun manier van omgaan met en zorg voor immaterieel erfgoed vernieuwend en enthousiasmerend werkt.

Deze vrijwilligersorganisatie werd in 2015 opgericht voor de promotie en het behoud van het molenerfgoed én het molenaarsambacht in GrensPark KemenBroek en regio. De vzw heeft bijzondere aandacht voor de natuur van het park en voor de mensen die er wonen. Ze brengen natuur, mens, cultuur en erfgoed samen en zetten zich op verschillende manieren actief in voor de 47 wind- en watermolens in het gebied. De molens werken niet alleen, ze zijn ook ontmoetingsplekken, met dank aan de vele molenvrijwilligers.

Andere inspirerende borgingspraktijken zijn het accordeonfestival Airbag in Brugge, de werking rond het Kempisch hoen, de bloemenstoet met kinderen in Ternat, het 2de Spoor van Felix Art & Eco en de Buumplanters van La Fidélité Future. Proficiat en vooral: doe zo verder!

ImmaterieelErfgoedIsOveral

Verwante gemeentes

Google Maps laden ...