contact
MyEtwie
In de kijker

Museum De Botermolen viert 50-jarig bestaan met historische karren- en wagenstoet

Gepubliceerd op 18/07/2013
botermolen

Op zondag 18 augustus viert heemmuseum De Botermolen in Keerbergen zijn 50-jarig bestaan met een historische karren- en wagenstoet. Met zowat 100 voertuigen beschikt De Botermolen over een van de grootste en volledigste collecties operationele regionale karren en wagens in België.

De meeste voertuigen uit de verzameling van De Botermolen dienden voor goederenvervoer. Zowat alle sectoren komen hierbij aan bod: werk op het veld of in het bos, bij de brouwer, baanvervoer, brandweer, verhuis... Daarnaast zijn er ook een aantal voertuigen voor het personenvervoer: een speelkar of resortkar, sjezen, koetskes of démi-coupés, een huifkar, een landauer, een mechelse wagen, en er is zelfs een lijkwagen of ‘corbillard’. De Botermolen toont niet alleen gespannen met paarden, maar ook andere trekdieren komen aan bod: honden, ezels, ossen... En dan zijn er nog de exemplaren die door de mensen woorden voortbewogen. Denk maar aan de scharensliep, de leurkarren, de triporteurs, stootkarren...

Tijdens de karren- en wagenstoet wordt dit alles ingekleed met honderden gebruiksvoorwerpen, die typisch zijn voor de voertuigen. Tientallen figuranten brengen verschillende taferelen tot leven. Ook de hoogtepunten uit het 50-jarig bestaan van De Botermolen worden op 18 augustus in de verf gezet.

Meer info: www.debotermolen.be

Verwante gemeentes

Google Maps laden ...