contact
MyEtwie
In de kijker

Nationaal Jenevermuseum in Hasselt vernieuwt

Gepubliceerd op 19/11/2013
stopophetvat

Vanaf volgende week sluit het Nationaal Jenevermuseum in Hasselt tijdelijk zijn deuren voor een grondige actualisering van zijn permanente presentatie. Het museum zal in de komende maanden geherinterpreteerd worden als hét cultuurtoeristisch expertisecentrum voor Belgisch gedistilleerd. Ook wordt de museumsite ruimer toegankelijk gemaakt. Hiervoor kende Toerisme Vlaanderen vorige week nog een subsidie van 289.000 euro toe. Als alles volgens plan verloopt, opent het vernieuwde museum opnieuw vanaf 1 mei 2014.

Het nieuwe permanente museumparcours en de tijdelijke expositieruimte zullen op een eigentijdse, interactieve en multimediale manier het verhaal van het Belgisch gedistilleerd brengen en daarbij een beroep doen op alle zintuigen van de bezoeker om hem in te wijden in de passie en het eeuwenoude vakmanschap van de jenever- en likeurstoker. Het proeflokaal wordt opengesteld, niet alleen voor museumbezoekers, maar ook voor iedereen die wil proeven van de nationale sterke drank bij uitstek. Zo moet het Nationaal Jenevermuseum uitgroeien tot een nieuwe cultuurtoeristische evenementenplek en hotspot in het centrum van Hasselt, waar smaakbeleving in alle mogelijke vormen centraal staat (proeverijen, workshops, performances, culinair theater, voordrachten...).

Op zondag 24 november organiseert het Jenevermuseum een feestelijk sluiting. Het museum 'old style' is die dag gratis toegankelijk. Bovendien valt er heel wat te beleven in en om het museum. Ook tijdens de sluitingsperiode wordt het museum en de jenever onder de aandacht gehouden door een aantal activiteiten. Meer informatie over de verschillende activiteiten vind je op jenevermuseum.be.

Verwante gemeentes

Google Maps laden ...