contact
MyEtwie
In de kijker

Nautisch Bezoekerscentrum Boom in nieuw kleedje

Gepubliceerd op 02/11/2014
clotilde

Vrijdag werd in Boom het Nautisch Bezoekerscentrum heropend. Met Europese steun werd het centrum heringericht, als tweede van drie te ontwikkelen bezoekerscentra voor de Rupelstreek.

Het panoramisch uitkijkpunt aan de Watertoren in Rumst was het eerste bezoekerscentrum in rij; daar ligt de nadruk op het landschap van de kleiontginning. Het Nautisch Bezoekerscentrum focust dan weer op het thema 'water' en de Rupel. Je leert er bij over de Rupel als voedings- en transportader, over het nautisch verleden van de Rupelstreek en over het gerestaureerde schip Clotilde, dat meteen één van de publiekstrekkers vormt. Daarnaast bevat het bezoekerscentrum ook een vergaderzaal. Je kunt zelfs het schip Clotilde huren voor een stemmige theatervoorstelling.

Het Nautisch Bezoekerscentrum werd heringericht met financiële ondersteuning uit het Europese project 'Maxigreen - Maximising our green heritage'. De provincie Antwerpen was hoofdpartner voor het onderdeel ‘Planning multifunctionele groene erfgoedlandschappen’ en heeft in dit kader sterk ingezet op de toeristische ontsluiting van het kleilandschap in de Rupelstreek.

Het Nautisch Bezoekerscentrum ligt naast ’t Steencaycken aan de Rupel, vlakbij Provinciaal Recreatiedomein De Schorre. Na de wintersluiting kan je er vanaf 29 maart 2015 weer terecht. Meer info op nautischrupelstreek.be.

Verwante gemeentes

Google Maps laden ...