contact
MyEtwie
In de kijker

Nieuw nummer 'Erfgoed van Industrie en Techniek' beschikbaar

Gepubliceerd op 17/09/2019
eit20192

Recent verscheen het laatste nummer van het tijdschrift 'Erfgoed van Industrie en Techniek'. Het is een varianummer geworden met een aantal inspirerende artikelen over industrieel en technisch erfgoed.

Ingenieur Marc Busio opent het nummer met het tweede deel van de geschiedenis van de apparatenfabriek in Berlin Tempelhof. Architect Jelle Verheijen gaat dieper in op het behoud van de brandslangendroogtoren in Leiden, en de voordelen van herbestemming van een oud industrieel pand. Adriaan Linters reflecteert in zijn artikel, op basis van een aantal klassieke werken, over het belang van herbestemmen van industrieel erfgoed. Joeri Januarius tot slot brengt een korte stand van zaken rond de asbestproblematiek die niet alleen in industrieel erfgoed, maar breder in de cultureel-erfgoedsector noopt tot een adequate aanpak.

'Erfgoed van Industrie en Techniek. Vlaams-Nederlands tijdschrift voor industriecultuur' is een uitgave van de Stichting Erfgoed. Voor Vlaanderen is het abonnement verbonden aan het lidmaatschap van de Vlaamse Vereniging voor Industriƫle Archeologie. Het nummer is ook apart te verkrijgen.