contact
MyEtwie
In de kijker

Nieuw nummer van 'Erfgoed van Industrie en Techniek'

Gepubliceerd op 18/08/2021
Categorie
HGmer
Foto: Kwik of kwikzilver (bron: Dnn87 - Eigen werk, CC BY 3.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=3367237)

Het tweede nummer van het vakblad 'Erfgoed van Industrie en Techniek' is van de persen gerold. Twee artikels vullen het tijdschrift: Adriaan Linters opent met een interessante inkijk in de geschiedenis, de ontginning en het gebruik van kwik in het buitenland. Via de erkenning tot werelderfgoed van de kwiksites in Almaden (Spanje) en Idrija (Slovenië) komt hij tot een overzicht van diverse kwiksites in Europa en kolonies.

Nora Katona en Bart Zwegers gaan op hun beurt in op de herbestemming van de voormalige rubberfabriek Radium in Maastricht. De keuze om te herbestemmen ten behoeve van de creatieve industrie leidde tot een spanningsveld tussen enerzijds de top-down besluitvorming en anderzijds de lokale, bottom-up initiatieven.

Erfgoed van Industrie en Techniek. Vlaams-Nederlands tijdschrift voor industriecultuur' is een uitgave van de Stichting Erfgoed. Voor Vlaanderen is het abonnement verbonden aan het lidmaatschap van de Vlaamse Vereniging voor Industriële Archeologie. Het nummer is ook apart te verkrijgen.

Titel Auteur Jaar
Kwik: zwaar verontreinigd werelderfgoed Adriaan LINTERS 2021 Bekijk de publicatie