contact
MyEtwie
In de kijker

Nieuwe beurzen voor meester-leerlingtrajecten!

Gepubliceerd op 27/04/2021
Categorie
5546_Y21_VO_CJM Infografiek_08-01 (2) - definitief
Foto: Infografiek Meester-leerlingbeurzen - Departement Cultuur, Jeugd en Media

Het is zover! Er is een nieuwe beursronde gelanceerd voor het doorgeven van vakmanschap in een meester-leerlingtraject. Dankzij deze beurzen krijgen meesters in een vakmanschap of ambacht de ruimte om hun kunde en kennis door te geven aan één of meerdere leerlingen in een persoonlijk traject. Zo worden de vaardigheden en de kennis doorgegeven aan nieuw talent én aan de toekomst.

De minister van Cultuur maakte deze keer ruim 619.000 euro vrij en plaatst daarmee immaterieel erfgoed hoog op de agenda. Dat erfgoed leeft in de hoofden, handen en harten van heel wat mensen in onze samenleving. Met wortels in traditie, klaargestoomd voor de toekomst.

Door de beurs krijgen meesters en leerlingen gedurende maximum twee jaar de tijd om intensief samen te werken. Belangrijk is het partnerschap tussen beide partijen, want het gaat om een diepgaand en tijdrovend proces van kennisoverdracht. Er kan tot 30.000 euro aangevraagd worden. Indiendatum van een dossier is 15 september 2020 en het traject kan starten tussen 1 januari en 1 juli 2021.

Heb je interesse? Volg dan zeker de infosessie op 11 mei, om 19u30. Inschrijven kan via deze link. Op diezelfde pagina vind je ook heel wat inspiratie van trajecten uit de vorige twee rondes en kan je het reglement, de handleiding en het aanvraagformulier downloaden.

KVDS-20200914-112542-X1D II 50C-Edit - Kris Van de Sande
Foto: Ambachtelijk jenever stoken - Jenevermuseum Hasselt © Kris Van de Sande