contact
MyEtwie
In de kijker

Nieuwe perspectieven voor ambachten!

Gepubliceerd op 01/05/2013

Op vrijdag 21 juni vindt in Brugge een inspiratiedag plaats over 'ambachten en innovatie'. Ben je ontwerper, erfgoedmedewerker of ondernemer? Op zoek naar innovatieve kruisbestuivingen? Dan is deze inspiratiedag iets voor jou! De dag wordt georganiseerd door Tapis plein, in samenwerking met Flanders DC, Design Vlaanderen, Materio, MAD-faculty, ETWIE en Concertgebouw Brugge.

Verschillende trends wijzen uit dat ambachtelijke technieken en innovatie hand in hand kunnen gaan. Maar hoe kan een rijke traditie een voedingsbodem zijn voor vernieuwing? Deze inspiratiedag toont met een boeiend en uitdagend programma hoe een huwelijk tussen ambachten en innovatieve materialen en technieken mogelijk is. De dag introduceert je in de nieuwste technieken en cross-overs, laat inspirerende cases uit binnen- en buitenland zien en sluit af met een exclusieve creativiteitsworkshop door Flanders DC. Een greep uit het aanbod: de 3D-keramiekprinter van Unfold, TextielLab Textielmuseum Tilburg uit de doeken, de nieuwste materiaaltrends door Materio, Open Design toegelicht door Thomas Lommee, hoe werkt een FabLab en een 3D-printer door Budalab, innoveren met de intelligente databank van DoDesign... Erg inspirerend voor wie nieuwsgierig is naar nieuwe perspectieven voor traditionele vaardigheden of op zoek is naar productinnovatie!

De inspiratiedag vindt plaats op vrijdag 21 juni in het Concertgebouw in Brugge. Het volledige programma wordt vanaf 13 mei bekendgemaakt op www.tapisplein.be. Dan starten ook de inschrijvingen. Deelname aan de inspiratiedag kost 30 euro (studenten: 15 euro).