contact
MyEtwie
In de kijker

Nieuwe publicatie over geneeskundige hulpverlening

Gepubliceerd op 22/10/2015
boek

Recent verscheen het boek 'De dringende geneeskundige hulpverlening in België tot 1988'. Dit is het eerste werk van een tweedelige serie geschreven en uitgegeven door Chris Vandeputte, die jarenlange ervaring heeft bij de brandweer. Ongeveer 15 jaar geleden besloot hij om de informatie die hij al van kinds af aan verzamelde over de brandweer en in het bijzonder het ambulancewerk te bundelen om de evolutie van de dringende geneeskundige hulpverlening in kaart te brengen. Het resultaat van al dat opzoekwerk is een bijzonder naslagwerk over een thema waar nog niet zoveel aandacht voor was.

Het boek gaat dieper in op de technische evolutie van de ambulancewagens en de uitrusting van de ambulancier, maar ook de oprichting, mensen en techniek achter het noodnummer 900, de samenwerkingen met andere hulpdiensten en het wetgevend kader rond de dringende medische hulpverlening. De basis van het werk wordt gevormd door de meer dan 40 interviews die hij doorheen de jaren verzamelde. De publicatie is doorspekt met boeiende anekdotes, verslagen van interventies, etc. Bovendien is het rijkelijk gestoffeerd met prachtig en zelden gezien beeldmateriaal uit verschiedene archieven en verzamelingen.

Het boek kan besteld worden bij Chris Vandeputte (vandeputtechris@telenet.be). Het kost 35€ + 5.50€ verzendingskosten. Bij aankoop van meer dan 5 exemplaren daalt de prijs naar 25 € per boek.