contact
MyEtwie
In de kijker

Ontdek ons jaarboek, terugblik op 2021

Gepubliceerd op 28/02/2022
Categorie
etwie-jaarboek-2021
Foto: op de cover: Slaapzaal Hospice Guislain, ca 1930. Collectie Museum Dr. Guislain

Een kleine terugblik op de ETWIE-activiteiten doorheen 2021 leert ons dat we professioneel alweer een hele reeks boeiende projecten mochten opstarten, verderzetten of voltooien. Dus doken we naar goede gewoonte terug in onze pen om ook jullie mee te nemen in onze erfgoedverhalen. En dat zijn er wel wat!

Zo schudde Joeri onder andere de allereerste ETWIE-expo uit z’n mouw over de kolenwasserij. Hij deed dit samen met de partners die we intussen kennen als “de crew”. Robin verdiepte zich na de kunststoffen in de kunstMESTstoffen en overspoelde ons met weetjes, foto’s en filmpjes van… wel ja… vogelkak. Lieselot en Joost wisselden hun gangbare ledematen in voor zeemansbenen en stortten zich op het mooie project Focus Vakmanschap rond maritiem erfgoed met heel wat beelden van boten en zeeën tot gevolg. Sanne breide verder aan het weefnetwerk en haalde er terloops ook nog eens naaimachines bij. Peter ging lekker verder op speurtocht naar asbest in museale collecties. En Hannelore zette met rode balpen de puntjes op de i.

Meer details over onze projecten, waaronder diverse veldtekeningen, vind je in ons jaarboek. En terwijl jij leest, zijn wij allang nieuwe avonturen aan het bouwen.