contact
MyEtwie
In de kijker

Opening Kempens Diamantcentrum

Gepubliceerd op 04/08/2014
img_0011

Op vrijdag 1 augustus opende het Kempens Diamantcentrum in Nijlen officieel zijn deuren. In het bezoekerscentrum kom je alles te weten over de diamantgeschiedenis van de Kempen, je krijgt er toeristische info en er zijn streekproducten te koop.

Het nieuwe bezoekerscentrum is gelegen naast de beschermde diamantslijperij langs de Spoorweglei in Nijlen. Deze werd door Petrus Lieckens opgericht in de periode 1908-1910 voor zijn zonen die in Antwerpen het vak hadden geleerd.

Slijperij Lieckens is zowat de enige volledig uitgeruste, vooroorlogse diamanstlijperij uit de streek. Het atelier en de technische installatie vormen een uniek stukje industrieel erfgoed dat illustratief is voor de vele diamantwerkplaatsen die ooit in deze regio gevestigd waren.

Dit weekend werd het bijbehorende Diamantcentrum officieel geopend door de vzw Briljante Kempen.

Naast de vaste tentoonstelling over het Kempense diamantverleden is er nog een kinderattractie waarbij de kinderen 'slijpersleerling' worden. Ze krijgen een stofjas en een brooddoos vol opdrachten en wie op het eind van de rondleiding alle opdrachten heeft voltooid, krijgt een diploma toegekend.

Het Kempens Diamantcentrum is gratis toegankelijk van dinsdag tot en met vrijdag, van 9u30 tot 16u30en elk eerste weekend van de maand.

Voor meer informatie, bekijk de website www.briljantekempen.be, mail naar info@briljantekempen.be of bel 0486 86 95 96.