contact
MyEtwie
In de kijker

Plattelandscentrum Meetjesland zet ambachten in de kijker

Gepubliceerd op 22/07/2014
ambachtendag_huysmanshoeve_2014

In het Meetjesland krijgen oude ambachten de eer die ze toekomen. Hiervoor heeft het Plattelandscentrum een ambachtengenootschap opgericht, met steun van het Europese Rural Alliances project. Als eerste activiteit organiseerden ze een heuse Ambachtendag. Op 6 juli bezochten vierhonderd nieuwsgierige bezoekers de Huysmanhoeve in Eeklo, waar ze kennis konden maken met de nieuwe ambachtenvleugel van het open depot. Dit gebeurde onder vakkundige begeleiding van de Transversale Cel Cultuur van de Provincie Oost-Vlaanderen en het VVV Eeklo.

De rest van de hoeve werd ingepalmd door een heuse ambachtenmarkt met een twintigtal kramers. Ondanks de regen kregen de klompenmaker, steenkapper, glasbewerkers, speelgoedmakers, vlegeldorsers en talrijke andere ambachtslieden heel wat kijklustigen over de vloer. De oven van het oude bakhuisje heeft heel de dag heet gestaan om de bezoekers te trakteren op een ambachtelijke bakdemonstratie en op overheerlijke proevertjes! De sfeer zat er duidelijk goed in.

De volgende editie van deze Ambachtendag vindt plaats op 21 juni 2015.

Geïnteresseerden in het ambachtengenootschap mogen altijd contact opnemen met nicolas.cammaert@plattelandscentrum.be of via 09 327 04 47.

Logo Rural AlliancesLogo plattelandscentrum

Verwante gemeentes

Google Maps laden ...