contact
MyEtwie
In de kijker

Positioning Academic Heritage: call for papers

Gepubliceerd op 24/04/2013
kekule

Van 18 tot 20 november 2013 vindt in Gent het internationale colloquium 'Positioning Academic Heritage. Challenges for Universities, museums and society in the 21st century' plaats. Het colloquium is een initiatief van de Gentse Universitaire Musea, en kadert in het U4-netwerk, een samenwerkingsverband van de universitaire musea van Gent, Groningen (Nederland), Göttingen (Duitsland) en Uppsala (Zweden).

De meeste universiteiten bezitten rijke en diverse erfgoedcollecties, die het resultaat zijn van onderwijs- of onderzoeksactiviteiten. Het colloquium 'Positioning Academic Heritage' wil specialisten en onderzoekers op het vlak van (universitair) museumbeleid samenbrengen om hun expertise en ideeën over academisch erfgoed en de rol ervan in de 21ste eeuw, te delen. Het colloquium zal bestaan uit vier grote sessies:

  1. academische collecties en erfgoed: hoe universitaire collecties samenbrengen?
  2. wetenschapspopularisering en -communicatie
  3. maatschappelijke relevantie
  4. museummanagement

Call for papers

Voor elk van de sessies kunnen bijdragen ingediend worden. Er zijn zowel mondelinge presentaties (van 10 of 20 minuten) mogelijk, als posterpresentaties. Abstracts kunnen tot 1 juni 2013 ingediend worden via MuseumCollections@UGent.be.

Meer informatie over het colloquium en de volledige 'call for papers' is te vinden op www.sciencemuseum.ugent.be/colloquium/.

Verwante gemeentes

Google Maps laden ...