contact
MyEtwie
In de kijker

Prestigieuze Bruocsella-prijs voor realisatie open metaalatelier in Molenbeek

Gepubliceerd op 28/05/2015
kunstsmeden

Het mecenaatsplatform Prométhéa kende vandaag de Bruocsella-prijs toe aan het project 'De Taal van Metaal' van de vzw IJzer en Vuur!. Met deze prestigieuze prijs is een bedrag van 25.000 euro gemoeid. Het geld zal gebruikt worden voor de realisatie van een open en participatief metaalatelier, waar oude ambachten en metaalberoepen samen uitgeoefend kunnen worden.

"Dit is een fantastische stimulans voor de oprichting van het metaalatelier”, zeggen Joeri Januarius en Michel Mouton van IJzer en Vuur!. "Het is een mooie erkenning van de inspanningen die we leveren om oude ambachten nieuw leven in te blazen. Uiteraard is de prijs zelf ook goed meegenomen om onze plannen concreet te realiseren. De realisatie van het project is gepland voor 2016."

Het metaalatelier zal worden gebouwd op de site van La Fonderie, het Brussels Museum voor Arbeid en Industrie. "Een heel symbolische plek in het hart van Molenbeek," zeggen Januarius en Mouton. “Het gerenommeerde La Compagnie des Bronzes was er gevestigd. Deze bronsgieterij had een rijke geschiedenis die nauw gelieerd is aan het werken met diverse metalen."

De bedoeling is dat het atelier een open plek wordt waar iedereen welkom is om de taal van metaal te ontdekken. Het wordt niet alleen de vaste plek van de vzw voor initiaties, workshops en stages, maar ook een opleidingsplek waar iedereen die met metaal wil werken en thuis geen atelier heeft, welkom is.

Verwante gemeentes

Google Maps laden ...