contact
MyEtwie
In de kijker

Recent verschenen: 10 jaar passie voor autobussen van Nostalbus

Gepubliceerd op 14/04/2021
Categorie
NostalBoek_10jaar_NOSTALBUS_byETWIE

In 2010 werd vzw Nostalbus geboren. Maar zoals dat gaat als je plezier hebt, ben je 10 jaar verder voor je het goed en wel beseft. Je hebt al een decennium lang met hart en ziel mobiel erfgoed van de lijndiensten gered, bewaard, gerestaureerd en vooral met een breed publiek gedeeld. Tijd voor Nostalbus om even een (nostalgische) blik te werpen in de achteruitkijkspiegel op de route die tot nu toe werd gereden.

Dat is precies wat Sven De Boeck doet met de publicatie 'Nostalbus - 10 jaar passie voor autobussen en hun liefhebbers'. Hij haalt prachtige herinneringen op aan de uitstappen met de bus. Terecht, want wie even verder denkt dan die ene keer dat de bus te laat was terwijl je in koud regenweer verkleumd in een bushokje schuilt, heeft ongetwijfeld ook mooie momenten om aan terug te denken. Die geniepige kus achterin de bus op schoolreis. Die keer dat je precies op tijd aan de halte bent en in volle snelheid nog kan binnenspringen. Of die keer dat je een kerstboom gekocht had terwijl het hevig sneeuwde, en de buschauffeur geamuseerd een oogje dichtkneep toen je met veel moeite de boom aan boord sleepte, en je je bij het afstappen duizendmaal verontschuldigd had voor de achtergelaten aarde en naalden. Zelfs de snikhete zomerdagen waarbij iedereen duidelijk zwetend hetzelfde leed ondergaat op de bus zijn, achteraf bekeken en zeker in de huidige covid-context, eigenlijk prachtige momenten. Toen we nog onbezorgd tegen elkaar gestapeld zomaar ergens naartoe gingen.

Het boek is een bedanking aan de mensen die samen met Sven in vzw Nostalbus een mooi parcours hebben afgelegd, een amusante duik in de geschiedenis van het busvervoer, en vooral een lust voor het oog met veel beeldmateriaal. Van bussen, uiteraard, maar ook van de omgeving, de mensen en de tijd van toen. Een beetje romantiek, een vleugje nostalgie en vooral genieten.

Het boek is te koop via de webshop van Nostalbus vzw: https://blog.nostalbus.be/product/boek10jaarnostalbus/.

NostalBoek_10jaar_byNOSTALBUS_ETWIE
NostalBoek_10jaar2_byNOSTALBUS_ETWIE
Titel Auteur Jaar
NostalBus: 10 jaar passie voor autobussen en hun liefhebbers Sven DE BOECK 2021 Bekijk de publicatie

Verwante gemeentes

Google Maps laden ...